Fanion: KVV - US La Louvière Centre 1-2 (11 augustus 2019):

KVV: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens (65’ Emmanuel Annor), Simon Lanckman, Pieter Grootaert (46’ Jens Vandenhende), Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Sander Van Cauwenberg, Sam Van de Voorde, Richard Antwi-Manu (70’ Emmanuel Koffi-Nyarko) en Roy Broeckaert.
Doelpunten: 71’ Dansoko 0-1, 76’ Emmanuel K-N 1-1 en 84’ Felix 1-2

Het Laatste Nieuws: Met opgeheven hoofd verlaat KVV Zelzate het bekertoneel. De Kanaaljongens maakten het UR La Louvière Centre, een ploeg die eind vorig seizoen met bijzonder veel panache naar eerste amateurklasse promoveerde, knap lastig.
Bezoeker Dahmane was de eerste die thuisdoelman De Vleesschauwer aan het werk zette. Ook met een poging van Zenadji wist het Zelzaatse sluitstuk raad. Op een verre uittrap van De Vleeschauwer prikte de thuisploeg na tien minuten een eerste keer tegen. Mertens kopte door tot bij Broeckaert, maar doelman Cremers kwam als winnaar uit het duel. Een poging van Manu Antwi werd door een bezoekende verdediger van de lijn gehaald. De bezoekers eisten wel het balbezit op, maar de thuisploeg was de hele eerste helft even gevaarlijk. Op een ingestudeerde hoekschop ging een kopbal van Broeckaert nipt over. En op een knal van Mertens moest de bezoekende doelman Cremers ingrijpen.
Twee minuten na de hervatting liet De Vleeschauwer zich bij het uitvoetballen op een schoonheidsfoutje betrappen. Dahmane was te verrast om de bal in een leeg doel te deponeren. Aan de overzijde kopte Delbergue de bal terug op zijn doelman, die al was uitgelopen. Cremers kon nog net redding brengen. Beide ploegen bleven kansen afdwingen. Negentien minuten voor affluiten haalde Dansoko hard uit.
Hij tilde de bezoekers op voorsprong. Lang bleef deze bonus niet op het scorebord. Invaller Emmanuel Koffi Nyarko kapte zich vrij en kon doelman Cremers, die te ver uit zijn doel stond, verrassen. Zelzate langszij, de hoop op een stunt werd steeds groter. Dansoko stelde De Vleeschauwer op de proef, maar hij toonde zich op de hoogte van zijn taak. Even later werd een doelpunt van Dansoko omwille van buitenspel afgekeurd. De bezoekers drongen fel aan. Toen een vrije trap in de zestien van de thuisploeg bleef hangen, kon kapitein Felix de Henegouwers op voorsprong tillen. Zelzate verscheen nog één keer in de buurt van Cremers, maar de kopbal van de ingevallen Vandenhende ging nipt naast, waardoor La Louvière Centre verder bekert bij De Kempen.

Het Nieuwsblad: Snel betwiste wedstrijd waarin de thuisploeg voor de rust de kansen niet wist te benutten mede door een sterke bezoekende doelman Cremers. Verder hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot voorbij het uur de bezoekers de score openden. De thuisploeg knokte zich snel op gelijke hoogte maar slikte in de kluts nog een tweede tegendoelpunt.

La Dernière Heure: Les Loups, Xavier Robert en tête, savaient que ce déplacement à Zelzate était plus que périlleux. Dans une rencontre ouverte avec des équipes joueuses, les gardiens maintiennent leurs formations à flot à la pause. C’est en deuxième période que Dansoko, puis Felix, donnaient l’avantage aux Loups.L“J’avais prévenu mon groupe : il fallait aller au combat aujourd’hui”, déclare le coach de l’URLC. “On s’en est bien sortis, en jouant notre jeu au sol. C’était un bon match de reprise, avec de l’intensité. Je suis très satisfait de leur prestation.”

La Nouvelle Gazette: Xavier Robert avait prévenu tout le monde, le déplacement à Zelzate ne serait facile pour personne. Et le mentor de la meute avait vu clair puisque ses hommes se sont cassé les dents durant toute la rencontre.
Difficile
Pire, ce sont même les pensionnaires de D3 Amateurs flamande qui se sont créé les plus belles occasions jusqu’à l’heure de jeu. En effet, à cinq minutes du repos, Cremers a dû s’employer pour éviter que Mertens n’ouvre le score.
À la reprise, le portier louviérois a, de nouveau, sauvé les meubles d’une magnifique claquette sur une tête de Broeckaert. Certes, les « Loups » avaient la possession de balle mais ne parvenaient pas à être dangereux devant la cage du portier flandrien. Ce n’est qu’après la pause que l’on a vu la première réelle occasion visiteuse. Suite à une perte de balle du gardien local, Dahmane a vu son essai s’envoler.
Ce n’était que partie remise puisque l’ouverture du score tombait à vingt minutes du terme. Dansoko coupait le tir de Dahmane pour libérer la meute. Mais la joie n’était que de courte durée car, cinq minutes plus tard, Koffi-Nyarko profitait d’une sortie loupée de Cremers pour égaliser.
Le capi sauveur
Mais les hommes de Xavier Robert relevaient la tête directement et c’est le capitaine, Felix (qui fêtait ses 29 ans vendredi) qui soulageait les supporters (en nombre et en voix) louviérois à cinq minutes de la fin. « Que ce soit moi ou un autre qui marque n’est pas le plus important », confie Felix. « Je suis content d’avoir inscrit le but libérateur mais la qualification était primordiale. »


Fanion: KVV - KFC Turnhout 2-1 (4 augustus 2019):

KVV: Fréderique De Vleesschauwer, Benjamin De Bremme (46' Sander Van Cauwenberg), Simon Lanckman (82' Stijn Cools-Ceuppens), Pieter Grootaert, Tars Notteboom (61' Doran Mertens), Ennio Martens, Nicolas Van Buyten, Emmanuel Annor, Richard Antwi-Manu, Jens Vandenhende en Roy Broeckaert.
Doelpunten: 14' Roy 1-0, 18' Johnson 1-1 en 47' Tars 2-1

Het Laatste Nieuws: Een gestalterijk Turnhout begon gretig, maar na een actie van Antwi Manu opende Broeckaert de score. Het antwoord van Turnhout kwam er vier minuten later, toen Johnson een voorzet van Jacobs in doel verlengde. Na voorbereidend werk van Grootaert en Notteboom trapte Van Buyten voorlangs. In het derde kwartier trapte Schilders een grote kans op de paal. 
Bezoeker Scheerlinck zorgde voor het eerste gevaar na de rust, maar De Vleesschauwer duwde zijn poging in hoekschop. Bij een snelle counter dook Notteboom alleen voor Hosten op en hij trapte de thuisploeg op voorsprong. Broeckaert kreeg de kans om Turnhout definitief uit te tellen, maar Horsten redde met een voetveeg. Ook een kopbal van Mertens was ei zo na goed voor de 3-1. In het slotkwartier was Jacobs te verrast om in de kluts de gelijkmaker aan te tekenen en De Vleesschauwer wist wel raad met een vrije trap van Bosmans.

Het Nieuwsblad: In een snel betwiste wedstrijd kwam de thuisploeg net voor het kwartier op voorsprong. Maar toen de scheidsrechter liet doorspelen na flagrant buitenspel, kwam Turnhoutlangszij. Meteen na rust scoorde Noteboom de tweede van de namiddag voor de Kanaalploeg die verder domineerde, al moest De Vleesschauwer net voor affluiten nog een goed getrapte vrijschop van onder de lat halen.


Fanion: KVV - KFC Edeboys 5-0 (28 juli 2019):

KVV: Cem De Jaeger, Simon Lanckman (59' Stijn Cools-Ceuppens), Pieter Grootaert, Tars Notteboom, Ennio Martens, Nicolas Van Buyten, Sander Van Cauwenberg (59' Benjamin De Bremme), Emmanuel Annor, Richard Antwi-Manu (59' Semih Ede), Jens Vandenhende en Roy Broeckaert.
Doelpunten: 14' Roy Broeckaert 1-0, 18' Richard Antwi-Manu 2-0, 23' Roy Broeckaert 3-0, 40' Richard Antwi-Manu 4-0 en 47' Roy Broeckaert 5-0.

Het Laatste Nieuws: KVV Zelzate mag zich opmaken voor de tweede ronde in de Beker van België. De amateurklasser rekende met duidelijke cijfers af met tweedeprovincialer Edeboys.
Edeboys begon heel gretig aan deze wedstrijd tegen KVV Zelzate en zorgde in de eerste tien minuten twee keer voor gevaar. Bultinck glipte wel door de verdediging van de thuisploeg, maar talmde te lang. Enkele minuten later trapte Van Goethem een opgelegde kans over. Aan de overzijde mocht Van Buyten het via een vrije trap proberen. Ook zijn poging ging evenwel hoog over.
Acht dolle minuten van de thuisploeg volstonden om de moedige bezoekers op de knieën te krijgen. Van Buyten loodste Broeckaert door de bezoekende verdediging en hij haalde de trekker over. Drie minuten later was Antwi Manu aan het feest. Hij kopte een voorzet van Notteboom tegen de touwen. Diezelfde Antwi Manu zorgde nadien voor de inleiding op een derde doelpunt. Broeckaert tekende met het hoofd zijn tweede van de middag aan en deed de boeken zo al dicht.
De averij kon nog hoger oplopen voor de bezoekers, maar Vispoel ranselde eerst een pegel van Notteboom uit zijn doel en pakte ook bij een schot van Antwi Manu uit met een fraaie redding. Zelzate bleef Edeboys in een wurggreep houden en met een overhoeks schot zorgde Antwi Manu voor een vierde doelpunt. In het slot van de eerste helft was ook Edeboys nog eens aan zet, maar veel problemen had De Jaegher niet met de kopbal van Lenaert.
Ook na de rust bleef Zelzate aanvankelijk het tempo hoog te houden. Broeckaert tekende zijn vierde doelpunt van de middag aan, terwijl een schot van Lanckman op de paal belandde. Vispoel hield Notteboom wat later van een zesde doelpunt voor de thuisploeg. Beide trainers voerden dan enkele wissels door en dat kwam het spelniveau niet ten goede. Vispoel speelde zich nog eens in de kijker door een schot van Notteboom te keren en in de herneming kon Grootaert het niet afmaken. Zelzate voelde niet langer de behoefte om de score hoger te doen oplopen en in het slotkwartier viel er dan ook nauwelijks wat te noteren. Zelzate mag verder bekeren, terwijl Edeboys zijn aandacht kran richten op de start van de competitie.

Het Nieuwsblad: De kanaalploeg deed tegen de tweede provincialer Edeboyswat van hen verwacht werd. Antwi-Manu en Broeckaert waren de twee vlotte afwerkers in de rangenFanion: KVV - KAA Gent 0-4 (22 juni 2019):

KVV: Cem De Jaeger, Benjamin De Bremme (46' Jason Baeke), Stijn Cools-Ceuppens (46' Simon Lanckman), Pieter Grootaert (86' Gianni Van der Jeugd), Tars Notteboom (69' Emmanuel Koffi-Nyarko [86' Tarek Kaya]), Nicolas Van Buyten (83' Maarten Haes), Robin Khalfa (46' Joshua Boogaard), Sam Van de Voorde (83' Stephane De Bolster), Emmanuel Annor (69' Stijn Cools-Ceuppens [86' Senna Wieder]), Emmanuel Koffi-Nyarko (46' Semih Ede) en Jens Vandenhende
​​​​​​​Doelpunten: 14' en 33' Andrijasevic 0-1 en 0-2, 63' Sylla 0-3 en 75' Beridze 0-4

In tegenstelling tot de wedstrijd van vorig weekend was KVV een paar klassen te licht voor KAA Gent. 750 toeschouwers zagen Gent voor de rust tot 0-2 uitlopen, na de koffie verdubbelden ze hun voorsprong.

KAA Gent was niet naar Zelzate afgezakt om een gezondheidswandeling te maken, de geelhemden van Gent namen vanaf de aftrap het initiatief. Op het kwartier torende Andrijasevic hoog boven iedereen uit en aan de tweede paal kopte hij een voorzet van Smith tussen twee thuisverdedigers Gent op 0-1. Op het halfuur verdubbelde diezelfde Andrijasevic, die trouwens zijn 28ste verjaardag vierde, de score, alweer op aangeven van Smith. Net voor de rust had Zelzate een half kansje maar de lob van Notteboom had te weinig kracht om de Gent-verdediging te ontwrichten.

Met elf andere Buffalo's en vier vervangingen bij groen/wit bleven de bezoekers het initiatief nemen. Met enkel doelpunten van Sylla iets na het uur en één van Beridze, een kwartier voor affluiten, kwam Zelzate al bij al nog goed weg.

KVV gaat nu opnieuw een rustperiode tegemoet tot de eerste training op vrijdag 19 juli. Zes dagen later volgt dan de eerste voorbereidingswedstrijd voor KVV, tegen de beloften/U21 van Club Brugge. Deze wedstrijd gaat door op de terreinen van RIA-Westdorpe.

Fanion: KVV - Sporting Lokeren O.Vl. 0-2 (16 juni 2019):

KVV: Cem De Jaeger, Simon Lanckman (70’ Stéphane De Bolster), Pieter Grootaert, Joshua Boogaard (46’ Robin Khalfa), Doran Mertens (70’ Semih Ede), Sam Van de Voorde, Emmanuel Annor (80’ Senna Wieder), Emmanuel Koffi-Nyarko (85’ Cedric Cornette), Semih Ede (46’ Niels De Wever), Roy Broeckaert (80’ Maarten Haes) en Tars Notteboom (80’ Joshua Boogaard).
​​​​​​​Doelpunten: 11’ Mbayo 0-1 en 47’ Symoens 0-2

KVV Zelzate mag terugkijken op een geslaagde opener tegen Sporting Lokeren. Voor de negentiende editie van deze voorbereidingswedstrijd kwamen duizend toeschouwers naar de Patronagestraat afgezakt.

Deze zagen een eerste vrije trap van Marecek via de vingertoppen van De Jaeger in hoekschop gaan. Luttele minuten later bracht Benchaïb de bal strak voor vanop rechts, Mbayo knalde het openingsdoelpunt hard in het dak van het doel. Net voorbij halfweg de eerste helft zette Ede een actie op links, stak de bal tussendoor naar Broeckaert maar die mikte over de lat. Acht minuten voor de rust werd te laks verdedigd, Tirpan zat ertussen en ging alleen op De Jaeger af maar die werd foutief gestuit en scheidsrechter Frank Bruggeman wees naar de stip, De Jaeger koos de goede hoek en ranselde de trap van Reznicek uit zijn rechterhoek. Net voor de rust ging een schot van bezoeker Tirpan voorlangs.

Net na de rust controleerde Van Petegem te slap op een lange bal van Annor, Notteboom probeerde Verhulst te omspelen maar diens armen waren te lang, in de omschakeling verdubbelde Symoens de bezoekende voorsprong. Lokeren bleef het veldoverwicht houden, zonder echt nog kansen af te dwingen tot twintig minuten voor het einde Cevallos vanop de rand van de zestien op de lat mikte. KVV probeerde toch de eerredder te maken maar een vrije trap van Koffi-Nyarko belandde op de lat. De mooiste thuisaanval kwam er toen Wieder de bal diep stak op Haes, deze bracht voor vanop rechts maar de kopbal van Ede ging nipt over.

KVV mocht met opgeheven hoofd het terrein verlaten, volgende zaterdag volgt een nieuwe confrontatie met een topper want niemand minder dan de Buffalo’s van AA Gent komen naar het A-complex afgezakt.