Drie voetbalterreinen, ruim tweehonderd woongelegenheden
en 8,5 hectare groen in Zelzate:
“Seizoen 2022-2023 wordt aangevat in Zelzate-Zuid”
image-401263-Zelzate-Zuid_plan_2-c51ce.JPG
image-412002-thumbnail_Zelzate-Zuid_plan_4-c9f0f.jpg
De plannen voor een nieuwe wijk tussen de Verbroederingslaan, de Cesenaticolaan en de Camille Leynlaan en deze voor de ontwikkeling van Zelzate-Zuid werden vrijdagochtend voorgesteld door het gemeentebestuur en de projectontwikkelaar.
Het totale kostenplaatje bedraag 5,2 miljoen euro, het gemeentebestuur neemt daarvan tien procent voor zijn rekening.
​​​​​​​
In de groene omgeving ten zuiden van de gemeente, tussen de E34 en ArcelorMittal, realiseert Groep Huyzentruyt een nieuw sportcomplex. “Er zullen drie voetbalvelden, waaronder één kunstgrasveld gerealiseerd worden. Tevens komen er tien indoor en tien outdoor petanquebanen, krijgt duikclub De Murene een leslokaal, aparte berging en een keuken en krijgt de judoclub een aparte casco die ze zelf naar wens kunnen invullen”, zegt sportschepen Luc Van Waesberghe (SP.A). Onder de tribune met tweehonderd zitplaatsen komt een gebouw met veertien -waaronder twee voor scheidsrechters- kleedkamers, een dokterskabinet, een vergaderzaal en verschillende opbergruimtes. “Bovenaan komt er een kantine die 430 m² groot zal zijn en ik hoop een onderdak te vinden voor onze sportdienst”.
image-412045-2020-07-03_-_Zelzate-Zuid_3-8f14e.w640.JPG
Op weg naar.......