Gekwetst! Wat nu?

Deze lijst verhaalt de juiste werkwijze en volgorde voor de amateurvoetballer van de KBVB.

• Vraag aan de club een aangifteformulier en inlichtingenformulier.(Afgevaardigde, Gerechtigde Correspondent = GC (*), kantine).
  • Uw arts vult het gedeelte ‘Medisch getuigschrift’ in. Let goed op de rubriek 4 (aantal beurten kiné). (**)
  • U vult het inlichtingenformulier in en geeft en plakbriefje van u ziekenfonds mee.
  • U bezorgt alle formulieren aan de GC (*) uiiterlijk 7 werkdagen na de datum van het ongeval.
  • De GC (*) vult het gedeelte ‘Aangifte van een ongeval’ verder in en verzendt het naar de KBVB.

Het ongeval moet uiterlijk 14 werkdagen na het gebeuren op de KBVB gekend zijn.

• U betaalt zelf alle doktershonoraria, geneesmiddelen e.d.
  • U verwittigt uw mutualiteit. Zij zullen alle onkosten verzamelen op één onkostennota.
  • Neem zo nodig kopie van de rekeningen.
  • Na een tijdje ontvangt u van de GC (*) een formulier van de KBVB waarop alle door de KBVB aanvaarde voorwaarden van de behandeling staan. Lees deze aandachtig.
  • Bij de genezing moet u uw arts dit formulier laten aftekenen, uw mutualiteit inlichten en de onkostennota opvragen.
  • Bezorg deze documenten aan de GC (*) van de club, deze zal ze opsturen naar de KBVB. Enkel originele documenten worden aanvaard door de KBVB dus geen kopie.
  • Na enige tijd ontvangt u via de club, de afrekening. De KBVB rekent altijd dossierkosten aan.

DOWNLOAD HIER JE ONGEVALAANGFITE

(*) GC van de club is Eddy Pauwels, Sint-Sebastiaanstraat 1, 9060 Zelzate, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0478/530.488

(**) Dit artikeltje is echt van belang! Vaak gebeurt het dat er oorspronkelijk GEEN kiné werd voorgeschreven en daarna, bij de afrekening blijkt dat er toch beurten gegeven werden. Deze worden dan NIET terugbetaald door het FSF. Mocht blijken dat er kiné nodig is, MOETEN DEZE EERST AANGEVRAAGD WORDEN (met kopie van voorschrift) via het secretariaat. Wil dit a.u.b. niet negeren in uw eigen belang!