Missie en visie van de club:

KVV Zelzate ontstond in 2008 uit de fusie van SLV Zelzate met FC Zelzate, twee bescheiden clubs met een al even bescheiden reputatie en palmares. Langs de ene kant waaide er plots een nieuwe wind door het Zelzaatse sportgebeuren, maar langs de andere kant kregen we ook af te rekenen met vooroordelen en tegenwind van mensen die de knop moeilijker konden omdraaien, in beide voormalige 'kampen'.

Doch, door toedoen van enkele stevige schouders onder dit nieuwe project, werden de krachten uiteindelijk gebundeld en als we nu terugkijken naar de periode en het eerste jaar na de fusie, kunnen we enkel concluderen dat we geen twee, maar drie stappen voorwaarts maakten.

Een club hangt (qua reputatie en uitstraling) ontegensprekelijk grotendeels af van zijn successen  van het Fanion. Als club hebben we dan ook het geluk gehad om na de fusie snel de promotie naar eerste provinciale te kunnen afdwingen. Maar als we dan vaststellen dat enkele seizoenen terug (ons tweede jaar in de hoogste provinciale reeks) dat maar liefst zes spelers uit 'eigen kweek' mochten proeven van speelminuten in het eerste elftal, meerdere zelf het volledige jaar als basisspeler, dan kunnen we enkel concluderen dat dit succesverhaal mede verantwoordelijk gemaakt werd door onze jeugdwerking,

Ook dit jaar staan met Stef Vereecke en Milan Verhoeven weer jongens vanuit de eigen jeugd aan de aftrap.... Sinds de fusie legden we de basis van wat vandaag het concept vormt van ons eerste elftal. De goede Zelzaatse jongeren die destijds wegtrokken naar hoger aangeschreven clubs terug aantrekken in de wetenschap dat ze hier een (minstens even) goede begeleiding krijgen en speelplezier op een (minstens) even hoog niveau, een goed voorbeeld daarvan is Roy Broeckaert die volgend seizoen terugkeer naar de heimat.

We mogen met enige trots toegeven dat dit gelukt is. Zelden verlaten ons nog jeugdspelers naar hoger aangeschreven clubs. (behalve eliteclubs als bvb Club Brugge). Het wordt immers moeilijker en moeilijker voor de eigen jeugd, om binnen een aanvaardbare straal, echt een stap hogerop te kunnen zetten.

Ondertussen zijn we niet meer dat provinciaal lelijke eendje, van acht jaar terug, dat in alle geledingen slaag kreeg, en waar men al blij was als op provinciaal vlak eens gewonnen werd, sporadisch, en waar onze gewestelijke ploegen ook deelden in de slagen, omdat die plots onthoofd werden en de  grootste talentjes vooral provinciaal speelden.

Heden ten dage zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende club in de regio,….! Ook Club Brugge merkte dit op en stelde zelf voor om een samenwerking met ons aan te gaan…

Uitslagen zijn inderdaad niet belangrijk, maar het geeft wel aan dat we enorme stappen voorwaarts zetten. Wie had acht jaar terug durven vermoeden dat deze familieclub, ploegjes zou hebben anno 2016, die een volledige competitie lang ongeslagen zijn?

Gingen we zwaar scouten in de regio? Neen, de goede spelers kwamen uit zichzelf. En ze wisten dat ze hier sowieso, ongeacht hun niveau, aan voldoende speelminuten zouden komen.

Omdat ze hoorden dat er op KVV een visie is, en een structuur, en een goede basis voor sportieve verbetering, in een gemoedelijke sfeer.

Dit is waar het hem om draait voor KVV Zelzate. Een Zelzaatse club blijven met eigen identiteit, z'n familiale sfeer (door vooral met jongens van eigen bodem te spelen) met toch die ambitie om steeds beter te willen. Die honger om te bewijzen wat die clubs met een groter budget kunnen, ook bij ons kan, met misschien minder middelen, maar dubbel zoveel gedrevenheid.

Wij hebben een sterk trainerskorps, dat jaar na jaar heel weinig wijzigt en daarenboven bestaat uit  voor 90% Zelzatenaren, en net dat is onze sterkte. Hier bestaat nog clubliefde. Hier herkennen de mensen zich in. Dit is KVV Zelzate. En volgend jaar doen we nog beter!